it's in the

Mixz 

De content cycle: website, online magazine, social media

Maak bij het creëren en publiceren van content gebruik van synergie: verschillende online kanalen versterken samen je boodschap en vergroten je bereik. It’s in the mixz!

Lees meer


Content synergie

Je content marketing-strategie speelt een doorslaggevende rol in het werven en behouden van je klanten. Het creëren en publiceren van content iets wat consumenten inmiddels van een betrouwbaar merk verwachten. 

Het gaat erom de juiste content in de juiste fase van de klantreis in te zetten: trek de aandacht , geef verdieping, ondersteun de keuze en help bij het gebruik. Door het gebruik van je kanalen goed hierop af te stemmen creëer je synergie: verschillende online kanalen versterken samen je boodschap en vergroten het bereik. It’s in the mixz!

AIDA

Succesvolle (online) communicatie laat zich nog altijd vangen in het bekende marketing model AIDA: Attention, Interest, Desire en Action. Heel globaal kun je stellen dat het creëeren van aandacht en interesse goed zijn te bereiken via de sociale media.

Online magazines zijn bij uitstek geschikt voor de verdieping: het opwekken van desire. Je kunt je verhaal vertellen in de vorm en volgorde die bij je past. Bovendien hebben we geleerd dat de verblijfsduur en het aantal gelezen pagina's van een online magazine langer is dan op een website.  Je website is vooral de plek waar de actie plaatsvindt: bestelling, donatie, reservering of een andere vorm van (inter)actie. 

Bron: Havas Group 

Online magazines zijn de hub in je content strategie 

Content marketing is daarmee een absolute must om je doelgroep aan je te binden. Al je online uitingen zijn hier onderdeel van. Content kan bestaan uit tekst, afbeeldingen, audio en video. In de laatste jaren is een duidelijke verschuiving te zien: het belang van visuele content wordt steeds groter. Dit zie je overal gebeuren. Zowel op de sociale netwerken als op websites zie je meer en meer video's, foto-albums, animaties, infographics etc.


Mobiele apparaten worden steeds beter en sneller en toegang tot het internet wordt gemakkelijker. Bundels worden goedkoper, wifi netwerken zijn steeds vaker binnen bereik. Hierdoor is het bekijken van video op de telefoon enorm toegenomen. Ook product- en prijsinformatie wordt steeds vaker via video’s bekeken.

 

Online publicaties als magazines, brochures, white papers etc. zijn uniek. Je kunt er je boodschap brengen versterkt met video, foto-galeries, animaties en andere rijke visuele vormen. Je brengt die boodschap in de vorm en volgorde die je zelf kiest. Dat hebben online publicaties voor op websites, email marketing en social kanalen.

 

Bronnen:

Visuals versterken informatie

Wanneer je beeld aan tekst koppelt onthouden mensen de boodschap beter.

 

 

Publicatiemix

4/11
Loading ...